• Ръст на цените и търсенето на имоти в Стара Загора

    Ръст на цените и търсенето на имоти в Стара Загора

    Пазарът на недвижими имоти в страната продължава да расте.

    Ръст на цените и търсенето на имоти в Стара Загора

    Пазарът на недвижими имоти в страната продължава да расте. Цените на недвижимите имоти и в Стара Загора вървят нагоре, а интересът към покупка в града следва тенденцията на големите градове. В града се наблюдава ръст на сделките от 20% при новото строителство и 10% при сделките с по-стари имоти.

    Финансирането на покупката все още зависи от възрастовата група. По-младите купувачи предпочитат да ползват кредит, за да закупят жилище, докато по-възрастните използват лични спестявания. В Стара Загора често търсени са имотите с една или две спални. Според брокерските агенции, обаче община Стара Загора не прави достатъчно, за привличането на чуждестранни инвеститори, които могат да засилят концентрацията на имотни сделки.

    От началото на тази година брокерските агенции отчитат повишено търсене на имоти ново строителство в Стара Загора. Най-предпочитани са кварталите „Самара“, „Железник“ и „Казански“.
    Макар, че в региона на Стара Загора има привлекателни села, които предлагат не много скъпи имоти, купувачите се насочват по-често към по-комуникативни места, предлагащи добра инфраструктура и среда.

    имоти инвеститори ново строителство Стара загора цени на имотите в Стара Загора старо строителство

    Оценка на новината

    0