• Собственика на The Mall купува и мол Сердика за над 400 млн. лв.

    Собственика на The Mall купува и мол Сердика за над 400 млн. лв.

    Най-голямата имотна сделка на 2017г. вече е факт. Мол „Сердика“, намиращ се в София ще стане собственост на инвестиционен фонд.

    Собственика на The Mall купува и мол Сердика за над 400 млн. лв.

    Най-голямата имотна сделка на 2017г. вече е факт. Мол „Сердика“, намиращ се в София ще стане собственост на инвестиционен фонд. Сумата на сделката е над 400 млн. лв. Продавач е Einkaufs – Center Sofia, а купувача е New Europe Property Investment (NEPI).

    В сумата е включена и офис сградата, както и прилежащата площ. С придобиването на мола, инвестиционният фонд държи всички акции на CEE Property Bulgaria, която държи комплекса “Сердика“. Сделката все още е в процес на разглеждане от Комисията за защита на конкуренцията.

    Мол „Сердика“ се появи през 2010г. и разполага с над 50 хил. кв. м площ. Офис сградата е с площ 28 хил. кв. м. В нея се помещават офиси нa Merck, Citibank, Sutherland, Coca-Cola и други.

    NEPI не за пръв път прави сделка у нас. В началото на година сключи сделка за закупуване на друг мол в столицата – The Mall. Сумата на тази сделка беше 180 млн. евро.
    NEPI притежава голям брой имоти в Централна и Източна Европа. Сред портфолиото на фонда са имоти в Румъния, Сърбия, Хърватия, Словакия и други.

     

    софия придобивания мол Сердика молово New Europe Property Investment

    Оценка на новината

    5.00