• Жилищните имоти в столицата поскъпват – вижте къде

    Жилищните имоти в столицата поскъпват – вижте къде

    От началото на годината цените на жилищните имоти в София се повишават, като среедния им ръст достига 1.15%.

    Жилищните имоти в столицата поскъпват – вижте къде

    От началото на годината цените на жилищните имоти в София се повишават, като среедния им ръст достига 1.15%. Цените в Света Троица, Сухата река, Манастирски ливади, Люлин, Красно село  и Центъра са се повишили най-значително, като най-голям ръст имат цените в Сухата река – с 3.6%.

    За сметка на това, жилищата в Свобода и в Сердика поевтиняват с 0.88%, а тези в Обеля с 0.81%. Цените на имотите в Овча купел остават на същите нива, въпреки строежа на метрото.

    Макар и неспиращата тенденция за увеличаване цените на жилищните имоти, специалисти коментират, че закупуването на апартамент в момента е с 20% по-достъпно за семействата, отколкото преди 5 години. Причините са намаляващите лихви и увеличението на средната работна заплата в столицата.

    Според екпертите на имотния пазар има силен застой на имотите. Това се случва, защото собствениците слагат много висока надценка на имотите, които искат да продадат, с цел бърза и голяма печалба. По този начин обаче, имотът може да се задържи на пазара повече от година, без да има интерес към него.

    В последно време се наблюдава тенденцията, имотите да се предлгат на „промоция“. Цените на дадени имоти биват намалявани с над 20 000 евро, което е знак, че имотите са твърде надценени.

    цени на жилищни имоти жилищни имоти жилища в София цени на жилищни имоти в София апартаменти в София цени на апартаменти в София

    Оценка на новината

    5.00