• Софийските бизнес имоти с най-висока доходност в ЕС

    Софийските бизнес имоти с най-висока доходност в ЕС

    В рамките на ЕС се забелязва следната тенденция- повишение на наемите на първокласните офиси и логистичните площи и спад в цената на търговските улици.

    Софийските бизнес имоти с най-висока доходност в ЕС

    В рамките на последното тримесечие данните на консултантската компания Cushman&Wakefield, показват че бизнес имотите в София, носят най-голяма доходност, в рамките на ЕС на своите инвеститори.  На годишна база се отчита ръст на наемите, в размер на 4%. Доходността се запазва стабилна на ниво от 8%, но до края на годината се предвижда известно понижение.

    За сравнение в ЕС доходността от инвестиране в първокласни офис площи варира между 3% и 6%, като се очаква плавен спад на тези показатели.

    В България доходността от наемите на търговските площи, по водещите търговски улици в София, е в размер на 8,5%. За сравнение на водещи пазари като Париж, Виена, Рим, Милано тя е дори под 3%.

    Що се касае до логистичните площи в София наемите се задържат стабилни на средно ниво. Отчетено е леко понижение на доходността с 25 базисни пункта на годишна база до 9,25%, но въпреки това се очаква тя да остане стабилна.

     

    бизнес имоти имоти имоти в София доходност ЕС

    Оценка на новината

    0