• Китай ще развива инфраструктура под земята

    Китай ще развива инфраструктура под земята

    Властите обмислят изграждането на нежилищни сгради под земята

    Китай ще развива инфраструктура под земята

    С увеличаването броя на населението в страната, принуждава строителните фирми да развиват дейността си под земята. В Китай идеята за строителство под земята, се обмисля още от края на 80-те години на миналия век. Такава практика е въведена в Норвегия и Канзас.

    Властите в Китай са изправени пред сериозен проблем, в лицето на непрекъснатото увеличаване на населението. Към момента в Хонконг броят на жителите е 7 млн. и продължава да нараства. Строителните компании не успяват да осигурят необходимия брой жилища за всички, заради ограниченото пространство и строгите ограничения, при които са принудени да работят.

    Тъй като според специално изготвен доклад строителството в извънградските райони ще донесе временно облекчение на ситуацията, се търсят нови вариант. В момента правителството обмисля дали е възможно да се преместят под земята, различни съоръжения пречиствателни станции, центрове за данни и др.), като по този начин да се освободят площи за разгръщане на строителна дейност. Към момента има данни за 48 перспективни подземни пространства.

    бизнес новини имоти Китай строителство подземна инфраструктура

    Оценка на новината

    5.00