• Имотите предлагат все по-добри инвестиционни възможности

    Имотите предлагат все по-добри инвестиционни възможности

    Инвеститорите засилват интереса си към покупката на имоти заради, все по-големите инвестиционни възможности, които те предлагат.

    Имотите предлагат все по-добри инвестиционни възможности

    Заилва се осезаемо интересът на инвеститорите към недвижимите имоти. Те са най-добрата инвестиционна алтернатива, която им се предлага на фона на рекордно ниските  нас и отрицателните в еврозоната лихви по депозитите.

    В България най-широко разпространени са инвестициите в недвижими имоти, които се отличават и с нещо много важно- постоянен доход (наем). Освен това те притежават и способността за осъществяване на капиталова печалба, при евентуално повишение на имотите.

    Според данните на един от най-популярните сайтове за имоти в страната imot.bg за най-кратък срок от време се изплащат еднострайните и двустайните имоти- 18 години. Тяхната доходност от наеми на тези имоти са съответно 5.4% и 5.33%. Тя е в пъти по-висока от тази по депозитите.

    За инвecтитopитe в имoти добра перспектива е и пoтeнциaлно пo-нaтaтъшнo пocĸъпвaнe нa имoтитe. Най-голям потенциал за поскъпване имат двустайните жилища, на второ място са едностайните имоти.

    бизнес новини печалба имоти инвеститори инвестиции

    Оценка на новината

    5.00