• Моделът на споделеното жилище става все по-популярен

    Моделът на споделеното жилище става все по-популярен

    След затвърждаването на тенденцията за споделено работно пространство на ред идва установяването на модела на споделено жилищно пространство

    Моделът на споделеното жилище става все по-популярен

    Голяма част от строителните компании се ориентират към сегмента на споделените жилища, въпреки че той все още не е добре разработен.

    След налагането на пространствата за съвместна работа, на мода излизат и тези за  съвместното споделяне на жилище.

    „Споделено градско местопребиваване“ представлява съжителство в обзаведени апартаменти с общи кухни и дневни. То бива предпочитано най-вече от поколението Y, чийто членове държат на достъпността и гъвкавостта.

    В момента компании, като например Common, The Collective, Ollie и WeLive прилагат модела на споделеното жилище в строителството си, като наблягат на философията за общност, споделяне на пространствата и социалния живот. Повечето от тези фирми управляват сградите и действат от името на собствениците на тези имоти.

    Сред най-предприемчивите компании са Durst, която ще изпробва концепцията с около 12 жилища в 10-етажна сграда в Манхатън, Ню Йорк, Property Markets Group- основава ново дружество - X Social Communities, което ще предлага около 5 800 жилища, подходящи за съжителство,

    Жилищата, които са част от модела на споделеното жилище се характеризират с нови и хубави мебели, предварително инсталирани интернет и телевизионни услуги, разпределено готвене, пазаруване, домакинстване и т.н.

     

    бизнес новини имоти модел съвместно съжителство

    Оценка на новината

    5.00