• Подем за имотния пазар на Карибите през 2017г.

  Подем за имотния пазар на Карибите през 2017г.

  Интересът на американските и китайските купувачи и инвеститори към региона се увелиава

  Подем за имотния пазар на Карибите през 2017г.

  Според последни данни интересът на американските купувачи към имотния пазар на Карибите се увеличава, а на някои пазари като тези на о. Мустик и Сейнт Бартс, цените отчитат висок ръст.

  Остров Мустик се характеризира с не много голяма населеност- на него има едва 100 вили. През 2017г. се отчита силна активност на неговия пазар, като средната продажна цена стига около 35 млн. долара – най-високо ниво за последните няколко години.

  Заради факта, че през 2017г. около 70% от Карибите не са били засегнати силно от ураганите, търсенето на имоти в региона е било голямо.рир

  Експертите отчитат и друга тенденция- засилен интерес на китайски инвеститори в региона. Те проявяват интерес към имотите на Карибите, тъй като виждат добра възможност за инвестиции и азвитие на търговско сътрудничество между китайските компании и Бахамите.

  Карибите се очертават като обект на интерес и от страна европейски купувачи, и по-специално на британските такива. Карибите биха били безопасна дестинация за британците след излизането на страната от ЕС.

  Според специално изготвен доклад най-атрактивния пазар в момента е този на Бахамите, тъй като цените на имотите там през последните години намаляват и почти са стигнали дъното, отчетено през 2008 г.

   

  бизнес новини имоти купувачи инвестиции имотен пазар кариби американски китайски

  Оценка на новината

  5.00