• Студентските жилища са все по-привлекателни за инвеститорите

    Студентските жилища са все по-привлекателни за инвеститорите

    Студентските жилища имат антициклично естество и това ги прави предпочитани от инвеститорите.

    Студентските жилища са все по-привлекателни за инвеститорите

    В момента пазарът на бизнес имоти в САЩ навлиза в крайната фаза на бичи пазар, поради което чуждестранните инвеститори се насочват към сектора на студентските жилища.

    В началото на годината съвместно дружество между Canada Pension Plan Investment Board, сингапурския държавен инвестиционен фонд GIC и базираната в Чикаго компания за студентски жилища Scion Group са се сдобили с 22 студентски имота на обща стойност 1 млрд. долара.

    Съоснователят, президент и главен изпълнителен директор на частната компания Harrison Street Real Estate Capital, Кристофър Мерил коментира, че студентските жилища са клас актив като социална инфраструктура , тъй като хората ще посещават университети в добри и лоши времена.

    Експертите са на мнение, че студентските общежития притежават антициклично естество, а модернизирането им предлагат привлекателна доходност по отношение на риска.

    От началото на годината чуждестранните капитали съставляват 42% от трансакциите със студентски жилища спрямо 36% за цялата 2017 г. и 21% за 2016 г., сочат данни на консултантската компания в областта на инвестициите в имоти ARA Newmark.

    Желание на студентите да пребивават максимално близо до университетите поддържа търсенето високо. Афинитетът на чуждите инвеститори към американските колежи от личен опит или от разкази на роднини и приятели дава на сектора предимство спрямо други нишови имотни категории като логистичните площи.

     

    бизнес новини САЩ жилища имоти чуждестранни инвеститори имотен пазар студентски общежития

    Оценка на новината

    5.00