• Интересът на чуждестранни инвеститори към имотите в Португалия се увеличава

    Интересът на чуждестранни инвеститори към имотите в Португалия се увеличава

    Все повече имоти по крайбрежието на страната стават собственост на чужденци

    Интересът на чуждестранни инвеститори към имотите в Португалия се увеличава

    Последните данни показват, че все по-голям става интересът на чуждестранните инвеститори към имотите, намиращи се на крайбрежието на Португалия. Това, което ги привлича най-силно са естествената красота на крайбрежието, луксозните имоти и възможността да получат разрешително за пребиваване в държава от ЕС.

    Чуждестранните инвеститори изкупуват домове за възрастни хора и ваканционни имоти, в резултат на което цените на имотите рязко нарастват.

    Цените на имотите в страната тръгват след финансовата криза. Първоначално най-голям е бил интересът от страна на френски граждано, но вече търсенето е много разнообразно и профилът на купувача значително се променя.

    Най-примамливи за инвеститорите с с половин милион евро или повече, най-примамливи са централните части на града и историческия квартал. Азиатските инвеститори пък се насочват към квартал „Експо“.

    Качеството на живот в Лисабон, съвременната инфраструктура, климатът и лесният достъп до центъра на града се харесват на купувачите.

    Данните на имотните агенции в страната сочат, че в 25% от трансакциите с недвижими имоти след финансовата криза участват чужденци. Най-голям е делът на французите, бразилците, турците, британците и южноафриканците.

    бизнес новини имоти чуждестранни инвеститори Чужденци Португалия засилен интерес

    Оценка на новината

    5.00