• Търсенето на ипотечни кредити намалява - дори при рекордно ниски лихви

  Търсенето на ипотечни кредити намалява - дори при рекордно ниски лихви

  Общият обем на заявленията за ипотечни кредити е намалял с 0.3% през изминалата седмица спрямо предходната седмица

  Търсенето на ипотечни кредити намалява - дори при рекордно ниски лихвиИпотека
  • Средният лихвен процент по договора за 30-годишни ипотеки с фиксиран лихвен процент със съответстващи салда по кредитите е 3.45%.
  • Общият обем на заявленията за договор за ипотека е намалял с 0,3% през миналата седмица спрямо предходната седмица, според Асоциацията на ипотечните банкери.

  Изглежда, че обемът на ипотечните кредити се оказва в ново положение, тъй като търсенето на кредити за рефинансиране остава високо, а търсенето на покупка е на петгодишно ниво ниско ниво.

  Общият обем на заявленията за ипотечни кредити е намалял с 0.3% през изминалата седмица спрямо предходната седмица, според сезонно коригирания индекс на Асоциацията на ипотечните банкери. Обемът на търсене беше със 70% по-голям, отколкото преди година, но това всичко е заради рефинансирането.

  Търсенето на рефинансиране се понижи с 1% за седмицата, но беше се повишило с 225% от преди една година, когато лихвите бяха с 1 процент по-високи. Търсенето на кредити за рефинансиране също нараства, тъй като някои собственици на жилища искат да получат пари в замяна на домовете си, притеснени, че икономическият спад може да се влоши.

  Средният лихвен процент по договора за 30-годишни ипотеки с фиксиран лихвен процент със съответстващи салда по заем от 510 400 долара или по-малко остава непроменен на 3,45%, както и точките от 0,29, включително таксата за създаване, за заеми с 20% авансово плащане.

  Заявленията за ипотека за закупуване на жилище нараснаха с 2% за седмицата, но бяха с 31% по-ниски от преди една година.
  „Породеното от пандемията икономическо спиране накара някои купувачи и продавачи да забавят решенията си, докато не се получат признаци за обрат“, казва Джоел Кан, икономист от MBA. „Това доведе до намален брой на купувачи, по-малко запаси и през март продажбите на имоти паднаха до най-бавния си годишен темп от близо година.“

  Калифорния и Вашингтон - два от щатите, които са най-силно засегнати от коронавируса, отбелязаха ръст в търсенето на ипотечни кредити. Търсенето в Ню Йорк, който е най-засегнат от пандемията, продължава да спада.

  Делът на рефинансирането на ипотечната дейност намалява до 75.4% от общите заявления от 76.2% предходната седмица.

  Делът на ипотечния кредит с регулируема ставка се увеличава до 2,8% от общите приложения.

  имоти ипотечни кредити ипотека банкер пандемията COVID-19 рефинансиране авансово плащане

  Оценка на новината

  0