• 3 съвета от книгата на Ричард Брансън "Like a virgin: бизнес тайни, които не се преподават в училище"

    3 съвета от книгата на Ричард Брансън "Like a virgin: бизнес тайни, които не се преподават в училище"

    Чели ли сте бизнес книги? Напоследък те са много модерни и някои от тях наистина имат на какво да ни научат.

    3 съвета от книгата на Ричард Брансън "Like a virgin: бизнес тайни, които не се преподават в училище"

    Чели ли сте бизнес книги? Напоследък те са много модерни и някои от тях наистина имат на какво да ни научат. Някои, разбира се, нямат особена стойност. За да даде правилни насоки една книга трябва да представи съдържанието по достъпен начин. Ако Вие сте милиардер, знчи вече сте научили как да управлявате средствата си и вероятно знаете бизнес и икономически термини. Значи няма да прибегнете до такава книга, просто защото тя не би Ви научила на нищо ново.

    Значи бизнес книгите имат основна публика – начинаещи предприемачи и хора с идеи, които искат да осъществят. Когато си прохождащ в тази насока, сложните икономически термини няма да послужат за нищо, просто защото са неразбираеми за теб.
    Ричард Брансън има на какво да научи хората, а най-хубавото е, че го прави по изключително достъпен начин в книгата си “Like a virgin: Тайните за бизнеса, които не се преподават в училище”.

    Брансън успява да дискутира много теми, давайки примери от своя предприемачески опит.
    Подбрахме няколко важни съвета, които биха били полезни.

    Пребори се с големите играчи
    Брансън изтъква, че малките компании притежават гъвкавост, която е предимство пред големите играчи в бранша. Сър Фреди Лейкър е дал следния съвет на Брансън: „Ричард, само глупакът не променя мисленето си.” Така Брансън се е научил да цени мнението на клиентите и служителите си. Когато някой е изтъквал недостатък, той веднага е взимал мерки.

    Заложи на лични срещи
    Предприемачът смята, че хората са започнали твърде много да разчитат на технологиите, а те в доста случаи водят до неразбирателство между страните. Брансън казва, че личните срещи и разговорите по телефона трябва да се превърнат във водещ бизнес етикет. Така се дава сигнал, че въпросът трябва да бъде решен веднага.

    Цени служителите си
    „Добрите служители не са жизненоважни за бизнеса, те са самият бизнес!”
    Да изградиш добър екип, на който можеш да разчиташ е половината от свършената работа. Отношението на служителите към клиентите изгражда имидж, така че заложете на хора, на които можете да имате доверие.

    Книгата съдържа много интересни теми и е добро четиво за всеки, решил да се бори сам. Всеки би могъл да намери полезен съвет относно своя бизнес, така че помислете дали следващата Ви покупка на книга да не е именно „Like a virgin: тайни за бизнеса, които не се преподават в училище”.

    Ричард Брансън “Like a virgin: Тайните за бизнеса които не се преподават в училище” бизнес съвети от Ричард Брансън

    Оценка на новината

    5.00