• Американската компания UKG стартира глобален иновационен хъб в България

    Американската компания UKG стартира глобален иновационен хъб в България

    Бързо развиващият се пазар на таланти в технологичния сектор допълнително ще ускори реализирането на услугите за развитие на корпоративна култура на UKG.

    Американската компания UKG стартира глобален иновационен хъб в България

    UKG,  водещ доставчик на решения за човешки ресурси, работни заплати, управление на работната сила и култура, днес обяви стартирането на най-новия си глобален иновационен център в България. В него повече от 400 специалисти по разработка на софтуер ще работят върху развитието на продуктовото портфолио на UKG с фокус върху създаването на страхотни изживявания на работното място за хора по целия свят. За да достигне възможно най-широк набор от таланти в българския си екип, UKG установява значително присъствие както в София — център на традиционното знание в страната с концентрация от 16 университета — така и във Варна — популярен център за стартиращи компании, подхранващ развитието на технологии от ново поколение.

    Повишеното търсене на базираните на изкуствен интелект технологични решения на UKG за изграждане на култура за управление на човешкия капитал (HCM) и пакети за управление на работната сила, се дължи на нарастващото в работодателите по цял свят убеждение, че създаването на добро работно място за служителите е значимо конкурентно предимство. За да обслужва настоящи и бъдещи клиенти, да разработва нови технологии и подобрява съществуващите решения, UKG наема повече от 60 души, включително екип от разработчици от Next Solutions, компания за разработка на HCM, базирана в София.

    Екипът с дългогодишен опит, който се присъединява към UKG, разширява бързо нарастващия отпечатък на технологичния иноватор в България. UKG вече има няколкостотин служители във Варна, които стават част от екипа след забележителното придобиване на Immedis. Именно това са и хората, които разработват платформата UKG One View, трансформирайки начина, по който мултинационалните организации плащат възнагражденията на своите служители.

    Заедно с  глобалните иновационни центрове на UKG в Монтевидео (Уругвай), Монреал (Канада) и Нойда и Бангалор (Индия), както и обширни инженерни и развойни екипи в САЩ и други страни, българският екип ще си сътрудничи тясно с колеги в световен мащаб, за да играе ключова роля в иновациите на UKG, които вдъхновяват всяка организация да стане страхотно място за работа.

    софтуер иновации работна сила

    Оценка на новината

    0