• „Токуда” става турска собственост

    „Токуда” става турска собственост

    Решението на д-р Токуда идва от там, че болницата има сериозни финансови затруднения. От болницата съобщиха, че от НЗОК не са им изплатени около 4 млн. лева за дейности, които са извършени, но  се явяват „надлимитни”.

    „Токуда” става турска собственост

    Столичната болница „Токуда” ще стане турска собственост до два месеца. Преди 9 години, когато болницата отвори врати, инвестицията в нея беше над 140 млн. лева. Болницата спечели награда за „Инвестиция на годината”, както и „Сграда на годината”. Д-р Торао Токуда пък получава най-високото държавно отличие от президента на България – орден „Стара Планина I степен”.

    Решението на д-р Токуда идва от там, че болницата има сериозни финансови затруднения. От болницата съобщиха, че от НЗОК не са им изплатени около 4 млн. лева за дейности, които са извършени, но  се явяват „надлимитни”. Това се получава заради намаляването цените на клиничните пътеки през 2015г. с около 10%. В крайна сметка се оказва, че болницата е лекувала около 4000 души за своя собствена сметка.

    МБАЛ „Токуда Болница София“ функционира както досега, обслужвайки български и чуждестранни пациенти. „На този етап собственикът на болницата не е склонен да обсъжда бъдещите си стратегии в по-голяма степен от намеренията си за продължаващ растеж и развитие на медицинската дейност на болницата“, отбелязват от лечебното заведение. От там казват и, че Токуда е на път да защити и най-престижния и труден стандарт за качеството и безопасност на пациентите - американската акредитационна система JCI.

    Източник: Big5.bg

    Токуда д-р Торао Токуда турска собственост токуда се продава

    Оценка на новината

    5.00