• И последният магазин на Carrefour е обявен за продажба

    И последният магазин на Carrefour е обявен за продажба

    По ирония на съдбата последният обект на Carrefour обявен за продажба, е първият, отворил врати у нас. Става въпрос за магазина на Carrefour в Бургас.

    И последният магазин на Carrefour е обявен за продажба

    По ирония на съдбата последният обект на Carrefour обявен за продажба, е първият, отворил врати у нас. Става въпрос за магазина на Carrefour в Бургас. Той се продава от частен съдебен изпълнител за скромната сума от 14,5 млн. лева. Това е така заради необслужвани дългове на собственика на магазина – компанията „КМБ България”.

    За сравнение, преди месец обекта на Carrefour в Стара Загора беше обявен за продан на цена от 22,6 млн. лева. Малко преди това затвори и най-големият магазин на веригата у нас – този в The Mall в София.

    Продаваният в момента хипермаркет се намира в търговския център „Бургас плаза”. Обявената цена от 14,5 млн. лева включва целият магазин с площ 12,6 хил. кв.м, близо 40% идеални части от паркинга (над 1200 паркоместа), общите части на комплекса и терена, върху който е построен.

    През 2008г. имотът е закупен от „КМБ България” за сумата от 18,6 млн. лева. Заради дълговете на компанията обаче, той ще бъде продаден с 4 млн. по-малко от цената на която е закупен. Предполага се, че това няма да е крайната цена за продан на бургаския магазин – очакванията са, че цената ще бъде свалена, както стана и при продажбата на Carrefour в Стара Загора, който в момента се продава за 22,4 млн. лева.

    Carrefour Карфур Carrefour в Бургас „КМБ България” Carrefour в Стара Загора продажба на магазин Carrefour

    Оценка на новината

    0