• Софарма отчита спад в печалбите

    Софарма отчита спад в печалбите

    Консолидираният финансов отчет на Софарма АД, показва, че печалбите на компанията са намалели с близо 8% в края на шестмесечието – това е спад с близо 2,2 млн. лв.

    Софарма отчита спад в печалбите

    Консолидираният финансов отчет на Софарма АД, показва, че печалбите на компанията са намалели с близо 8% в края на шестмесечието – това е спад с близо 2,2 млн. лв. За сравнение, по същото време през 2015г. печалбите на компанията са надхвърляли 28 млн. лв, докато след спада през тази година, Софарма отчита печалба малко над 26 млн. лв.

    През миналата година, Софарма АД отново отчете спад на печалбите, като тогава той беше близо 14%. Дори тогава обаче, компанията отчиташе приходи от близо 27 млн. лв.

    Първото тримесечие на годината беше добро за компанията. Тогава дружеството успя да увеличи финансовия си резултат с 53% до 15,890 млн. лв.

    Приходите от продажби на компанията отчитат спад с 3% за първото полугодие и достигат до 423,7 млн. лв, докато за същия период през 2015г. приходите от продажби на Софарма са достигали до 439 млн. лв.

    Приносът към консолидираните приходи от продажби в България за първото шестмесечие възлиза на 73%, което е ръст с 2% в сравнение със същия период за 2015г., докато приходите на групата за Европа възлизат на 25% от общите консолидирани приходи за 2016 г. и бележат спад от 17% спрямо първото полугодие на миналата година.

    Софарма АД печалба на Софарма АД

    Оценка на новината

    0