• „Софарма” купува молдовска компания за търговия с лекарства

    „Софарма” купува молдовска компания за търговия с лекарства

    Българският производител и дистрибутор на лекаства „Софарма” планира да придобие молдовска компания, занимаваща се с търговия с лекарства.

    „Софарма” купува молдовска компания за търговия с лекарства

    Българският производител и дистрибутор на лекаства „Софарма” планира да придобие молдовска компания, занимаваща се с търговия с лекарства. Новината бе съобщена от председателят на съвета на директорите на компанията Огнян Донев, по време на среща с инвеститорите.

    Донев коментира, че „Софарма” е подала уведомление за намерението си и до 10 дни очаква разрешение за онцентрация от местната антимонополна комисия. Ако разрешението бъде дадено, компанията ще придобие търговец на едро с лекарства в Кишинев, разползгащ със складова база и верига от 11 аптеки в Молдова.

    Това е вторият чуждестранен пазар, на който компанията стъпва. Първият е сръбският, на който дъщерното дружество на „Софарма”, „Софарма трейдинг” оперира успешно вече повече от 1 година.

    Надеждите на „Софарма трейдинг” са да станат основен пазарен лидер на растящия пазар в Сърбия и в последствие да разширят дейността си и в Румъния.

     

    Румъния Софарма Сърбия Молдова Софарма трейдинг

    Оценка на новината

    0