• Английската армия се оборудва с български снегоходки на Small Foot

    Английската армия се оборудва с български снегоходки на Small Foot

    Стартиращата фирма Small Foot успя да направи първата си голяма сделка и до края на декември ще продаде 350 чифта иновативни снегоходки на английската армия.

    Английската армия се оборудва с български снегоходки на Small Foot

    Стартиращата фирма Small Foot успя да направи първата си голяма сделка и до края на декември ще продаде 350 чифта иновативни снегоходки на английската армия.

    От Small Foot коментират, че по тази сделка се работи вече втора година. “През 2014г. изпратихме наши снегоходки за тестване на английски експерт, който обучава десантчици как да оцеляват в екстремни условия. През 2015г. английското правителство се свърза с нас и купи 25 чифта снегоходки – отново за тестване, а през тази година английският ни партньор регистрира нашите снегоходки, като продукт, който всяка армия на НАТО може да ползва“ – коментира Иван колев, съсобственик на Small Foot.

    През миналия месец, фирмата била уведомена за поръчката и получила капаро, като крайният срок за изпълнение е края на декември. Сделката е по цени на едро и от Small Foot коментират, че сумата не е огромна. Това обаче е огромна крачка напред за стартиращата компания и от ръководството ѝ се надяват, че иновативните им снегоходки ще заместят обикновените пластмасови такива в комплекта за оцеляване на английската армия.

    Българската компания обаче, не спира до тук. В момента в Small Foot разработват нов продукт – калоходки. Те ще бъдат направени на същия принцип, като снегоходките и ще са леки, надуваеми и адаптивни. Калоходките ще бъдат предназначени за терени, засегнати от наводнения, когато трябва да се гази в дълбока кал. Калоходките ще осигуряват директен контакт между подметката и терена, което ще ги направи изключително удобни за стъпване.

    Към момента в Small Foot няма производство, а само разработки, направата на продуктите им се поверява на външни фирми. От компанията обаче, кандидатстват по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, за да закупят машини и да започнат собствено производсто на по-качествени и по-евтини продукти.

    В момента един чифт снегоходки на компанията струват между 150 и 250 евро, взависимост от модела. От Small Foot искат продуктите им да станат по-евтини и достъпни и да увеличат приходите си. От компанията сравняват продажбите си от 2014г., когато отчитат 119 хил. лв. приходи с тези от 2015, които са почти двойно повече – около 220 хил. лв.

    „Амбицията ни е през 2016г. да увеличим петорно приходите си и да продължаваме да се развиваме с тези темпове и за напред.“ – коментира Иван Колев.

    Small Foot снегоходки калоходки български снегоходки за английската армия

    Оценка на новината

    5.00