• „Агрия“ придобива „Зенит кроп сайънсис България“

    „Агрия“ придобива „Зенит кроп сайънсис България“

    Една от най-големите компании за производство и търговия с растителни продукти в страната ни – „Агрия“ ще купи 100% от „Зенит кроп сайънсис България“, която се занимава в същата област.

    „Агрия“ придобива „Зенит кроп сайънсис България“

    Една от най-големите компании за производство и търговия с растителни продукти в страната ни – „Агрия“ ще купи 100% от „Зенит кроп сайънсис България“, която се занимава в същата област. Голяма част от продажбите и на двете компании се реализират на външни пазари и имат дългогодишни партньорски отношения.

    „Зенит кроп съйънсис България“ е собственост на немските „А.С.Н холдингс истаблишмънт“ и „Group of international promotion establishment” и на българските „Миме“ и „Зак-бг“. Все още не е ясно на каква стойност е сделката между компаниите „Зенит кроп“ и „Агрия“.

    „Агрия“е производител на продукти за растителна защита и приходите ѝ до 2015г. са на стойност 87,54 млн. лв. „Зенит кроп“ също се занимава в тази област и отбелязва добри резултати – печалба от 1,43 млн. лв. печалба до 2015г.

    Обединението на двете компании ще даде възможност за стъпване на нови международни пазари. Двете дружества реализират външните си продажби в различни държави. Докато „Агрия“ изнася основната си продукция в Сърбия и Канада, „Зенит кроп“ отчита високи продажби за САЩ, Китай, Испания, Виетнам и Куба.

    Пазарът на продукти за растителна защита расте бързо и в нашата страна. През последните години все повече хора се насочват именно към тази сфера. С еднакъв темп се движат ръстовете на печалбите, както на международните играчи, така и на местните производители. Според данните крайната продукция на растителни продукти през 2015г. са за 362,5 млн. лв.

    придобиване Агрия Зенит кроп сайънсис България производство на продукти за растителна защита химическа промишленост

    Оценка на новината

    0