• Три български компании със сертификати за инвестиция клас А

    Три български компании със сертификати за инвестиция клас А

    „Алкомет” АД, „Ветпром”АД и „Кроношпан България” ЕООД ще инвестират в проект за развитие на производството си.

    Три български компании със сертификати за инвестиция клас А

    „Алкомет” АД, „Ветпром”АД и „Кроношпан България” ЕООД ще инвестират в проект за развитие на производството си. Общата сума е 133.1 млн. лв. и се очаква тази инвестиция да стане причина за отварянето на 200 работни места у нас.

    И трите проекта са в сферата на производството и имат за цел да увеличат производството. Трите компании получиха сертификати за инвеститор клас А, които връчи заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева. Тези сертификати са доказателство за това, че България е добро място за инвестиция. „Надявам се връчването на сертификатите да спомогне и за разширяването на експортната ориентация на дружествата.”, казва Везиева.

    „Алкомет” АД получи своя сертификат за проекта „Увеличение на производствения капацитет и повишаване на производствената ефективност”. Компанията се занимава с производство на алуминиев прокат, алуминиеви сплави и валцови и пресови изделия от алуминии, като това е едно от най-големите производства на алуминии на Балканите. След инвестицията, в компанията ще има нови 100 места и така служителите ще наброяват над 1000.

    Проектът на „Ветпром”АД е „Производство на фармацевтични продукти за хуманитарна и ветеринарна медицина”. Реализацията ще се осъществи в Радомир, а размерът на инвестицията е 21 500 000 лв. Нови 35 работни места ще бъдат отворени след инвестицията. Проектът предвижда закупуване на нови производствени и спомагателни машини.

    „Кроношпан България” ЕООД е представил своя проект „Увеличаване на производствения капацитет на линия за производството на ПДЧ и изграждане на производство за МДФ”. Компанията е производител на материали от дървесина за мебелната индустрия. Инвестицията е на стойност 42 600 000 лв., а проектът ще се осъществи във Велико Търново. Новите работни места ще бъдат 100.  

    нови работни места инвестиции "Алкомет" АД "Ветпром"АД "Кроношпан" ЕООД сертификат за инвеститор клас А

    Оценка на новината

    0