• Френската "Шнайдер Електрик" създава Академия за специалисти у нас

    Френската "Шнайдер Електрик" създава Академия за специалисти у нас

    Френската компания „Шнайдер Електрик” се занимава с разработки на технологии за управление на енергия.

    Френската "Шнайдер Електрик" създава Академия за специалисти у нас

    Френската компания „Шнайдер Електрик” се занимава с разработки на технологии за управление на енергия. Компанията стартира своята дейност в България през 2007г. и още същата година печели наградата на Българската агенция по инвестиции. 2 години по-късно, „Шнайдер Електрик” получава и отличие „Работодател на годината” в конкурса на Huit.

    В производствената база в Пловдив работят над 1000 човека, а продуктите се котират в над 100 страни по света. Тази година компанията планира да отвори Академия за специалисти в България. Целта е да се даде възможност за квалификация и преквалификация на хилияди хора в страната. Академията е насочена към хора, които са завършили технически университети и искат да надградят своите умения и знания.

    Още при стартирането си, „Шнайдер Електрик” започва да си сътрудничи с техническите университети на Варна, София и Пловдив. С тази си дейност и откриването на Академията, компанията изразява надежда, че все повече млади хора ще останат в страната, за да се развиват.

    Министърът на икономика, Теодор Седларски казва, че „такива предприятия успяват да създадат мрежа от местни доставчици, а именно това изгражда гръбнака на икономиката в България”.
    До момента компанията винаги е работила в региони с високо ниво на безработица и така успява да подпомага отварянето на нови работни места.

     

    нови работни места "Шнайдер Електрик" Академия за специалисти на "Шнайдер Електрик" подпомагане на икономиката "Shneider Electric"

    Оценка на новината

    5.00