• Чуждестранни фирми дават стимул на българските граждани да останат в България

    Чуждестранни фирми дават стимул на българските граждани да останат в България

    Ниските заплати, дългото работно време и системата за преразпределение на финансов ресурс са основните причини за напускане на страната на българските специалисти.

    Чуждестранни фирми дават стимул на българските граждани да останат в България

    Ниските заплати, дългото работно време и системата за преразпределение на финансов ресурс са основните причини за напускане на страната на българските специалисти. Още по време на образованието си във висшите учебни заведения, много млади и талантливи хора решават, че ще работят извън чужбина щом вземат дипломите си.

    В момента българския бизнес страда от недостиг на кадри в много сфери. През последните години, обаче, с навлизането на чуждестранни дружества на българския пазар, много специалисти се завърнаха да се развиват в родината си. Факт е, че чуждестранните фирми предлагат много по-добри условия на труд, по-високи заплати и повече облаги.

    Повече международни компании в страната се позовават на всепризнания модел „Доволни служители – проспериращ бизнес” и се старая да предоставят на своите работници подходяща работна среда и заплата, отговаряща на труда им.

    Чуждестранните компании в България дават на българските граждани една алтернатива – да живеят и да се развиват в своята собствена страна, но да се възползват от облагите и ползите да работят в световно признати организации.

     

    чуждестранни фирми стимул за младите да останат в страната

    Оценка на новината

    5.00