• Минерална вода „Горна Баня 1” е сред най-качествените води в света

    Минерална вода „Горна Баня 1” е сред най-качествените води в света

    На всички е известно, че бутилираната вода е по-здравословна от чешмяната, но запитвали ли сте се защо?

    Минерална вода „Горна Баня 1” е сред най-качествените води в света

    На всички е известно, че бутилираната вода е по-здравословна от чешмяната, но запитвали ли сте се защо? Днес ще отговорим на този въпрос и ще се опитаме да ви убедим да приемате само бутилирана вода и да я използвате дори в готвенето.

    Като начало, чешмяната вода има много ниско pH, което я прави силно киселинна и неблагоприятна за организма. Високата киселинност на приеманите от нас храни и напитки може да повлияе зле на тялото и да отключи или засили различни заболявания.

    Много хора вече избраха да пият само бутилирана вода от съображения за здравословното си състояние. Как обаче да разберем коя вода е добра за нас и нашето тяло? За да бъде полезна една минерална вода тя трябва да бъде с високо PH. За нормално се приема PH = 7, по-ниските стойности се отнасят за киселинна среда, а по-високите – за алкална. За това подходящата минерална вода е тази с високо PH. Сред българските минерални води, най-подходяща за всекидневна употреба е Минерална вода „Горна Баня 1”, чието PH е 9.7. Тя заема трета позиция в чуждестранната  класация на Fonteine, в която са поместени води от цял свят с алкална структура, които влияят добре на организма.

    Класацията е подредена според PH на водите:

    1. Vilamina (Швеция) -10.4
    2. Ibira (Бразилия) - 10.03
    3. Горна Баня 1 (България) - 9.7
    4. Trinity Springs (САЩ) – 9.6
    5. Monchique (Португалия) – 9.5
    6. Девин (България) – 9.4
    7. Банкя (България) – 9.3
    8.Fonte Lidia (Италия) – 9.3
    9. Aguas de Sao Pedro (Бразилия) – 9.2
    10. Goldaqua (Унгария) – 9.2
    11. Hissar – Krasnovo (България) – 9.1
    12. Ion Mineral Water (Япония) – 8.8-8.9
    13. Rain (САЩ) – 9
    14. Спанчевци (България) – 8.8
    15. Вършец (България) – 8.8

    Бутилирането на минералната вода също е важен процес. За да се запазят нейните свойства трябва да бъдат спазени редица условия. Контролът на качество и екобутилката са едни от най-важните предимства при бутилирането на Минерална вода „Горна Баня 1”. Продуктът е отличен с редица сертификати за качество и безопасност и не случайно е най-предпочитаната минерална вода в България.  Ниската и минерализация и стабилният физико-химичен състав също са свойства, които влияят благоприятно на организма.

     

    Минерална вода Минерална вода "Горна Баня 1" алкална вода минерална вода подходяща за всекидневна употреба

    Оценка на новината

    5.00