• "Сенсата Технолоджис" откри най-голямата тестова лаборатория в България

    "Сенсата Технолоджис" откри най-голямата тестова лаборатория в България

    “Сенсата Технолоджис” е една от водещите компании за производство на високотемпературни сензори за автомобилна промишленост.

    "Сенсата Технолоджис" откри най-голямата тестова лаборатория в България

    Сенсата Технолоджис” е една от водещите компании за производство на високотемпературни сензори за автомобилна промишленост. Преди няколко дни компанията откри най-голямата си тестова лаборатория в световен мащаб, която се намира в София. Площта на лабораторията е 6000 кв. м и в нея работят над 100 човека.

    Инвестицията на „Сенсата Технолоджи” е на стойност 3 млн. долара. Инженерите в лабораторията се занимават с тестове за издържливост, разработка на оборудване, анализи и други. Компанията предлага висококачествени сензорни технологии и продуктите им са познати по цял свят.

    Тестовата лаборатория има за цел да даде възможност за изследване на най-суровите условия, в които би могъл да попадне автомобила. Така всеки един компонент може да бъде изработен по възможно най-добрия начин, за да отговаря на високите стандарти. Всеки компонент преминава през над 200 теста, преди да премине към производството.

    На откриването на новата лаботория присъстваха кмета на София Йорданка Фъндъкова, висшите управители на компанията, както и различни медии.
    „София привлича 54% от чуждестранните инвестиции. В  момента в София дейност развиват над 77 чужди фирми.”, коментира Фъндъкова.

    София е с най-ниските нива на безработица в страната. Само 2.3% от софиянци са безработни. Това е един съвсем малък процент, побърза да спомене Фъндъкова и поздрави „Сенсата Технолоджи”, че е насочила своите инвестиции към столицата.

     

    "Сенсата Технолоджис" "Sensata Technology" тестова лаборатория високотемпературни сензори автомобилна промишленост

    Оценка на новината

    0