• "Луфтханза Техник" инвестира 69,8 млн. лв. в разширяването на ремонтната си база

    "Луфтханза Техник" инвестира 69,8 млн. лв. в разширяването на ремонтната си база

    „Луфтханза Техник” ще разшири ремонтната си база в София с 69,8 млн. лв.

    "Луфтханза Техник" инвестира 69,8 млн. лв. в разширяването на ремонтната си база

    Луфтханза Техник” ще разшири ремонтната си база в София с 69,8 млн. лв. С това се очаква отварянето на нови 165 нови работни места. Информацията беше съобщена от главния изпълнителен директор на компанията Даниел Хофман.

    Новата ремонтна база ще се ползва за ремонт на ширококорпусни самолети Airbus 330/340. Ремонт ще може да бъде извършван и на най-големият пътнически самолет в света – А380.
    Хофман сподели, че преди 10 години, когато България е била избрана за инвестиционна дестинация, страната ни ги е привлекла с добрия бизнес климат.

    „От тук можем да оперираме в Русия, в цяла Европа, но и на Арабския полуостров и Северноафриканския пазар”, коментира Хофман.
    Пламен Атанасов, изпълнителен директор на „Бългериън Еъруейз Груп” ЕАД, коментира, че „доверието в компанията е било толкова голямо, че „Луфтханза Техник София” се е превърнала в най-важния център на компанията извън Германия”.

    На срещата беше поставен и въпросът с недостига на инженери. Компанията инвестира в обучения на кадри, като така компенсира недостига. Обсъдени бяха и необходимите стъпки, които трябва да бъдат предприети от месната и изпълнителна власт, за да се задейства процесът по реализиране на новия проект.

    нови работни места Lufthansa Technik "Луфтханза Техник София" ремонтна база на Луфтханза

    Оценка на новината

    0