• Турска компания прави първата си международна инвестиция в България

    Турска компания прави първата си международна инвестиция в България

    Инвестицията ще отвори нови 350 работни места.

    Турска компания прави първата си международна инвестиция в България

    Край Димитровград ще бъде изграден нов завод за производство на осветителни тела за автомобили от турската компания „Са-ба”. Предприятието ще бъде построено с 8 млн. евро инвестиция и трябва да бъде готово в началото на 2018г.

    Инвестицията ще отвори нови 350 работни места. Първата копка на предприятието беше направена днес. Застроената площ на завода ще бъде 3000 кв. м. Строителството ще се осъществи на два етапа, първият от които е строежа на производствените халета. Те трябва да бъдат готови до ноември тази година.

    Това е първата международна инвестиция за компанията. „Са-ба” се занимава с производство на фарове, стопове, мигачи и вътрешно осветление, а продуктите й са купувани от водещи автомобилни фирми.

    Заводът ще се намира в землището на село Крепост. Кметът на Димитровград коментира, че откриването на новите работни места е важно, както за града, така и съседния Хасково. „Особено важно е обединяването на усилията за изграждането на човешкия ресурс, който ще заеме работните места в завода на „Са-ба”, коментира Иво димов, кмет на града.

    нови работни места чуждестранни инвеститори турска компания осветителни тела за автомобили "Са-ба"

    Оценка на новината

    5.00