• Българската настолна игра за деца предприемачи търси финансиране

    Българската настолна игра за деца предприемачи търси финансиране

    LeadersPlay е българска компания, която създаде първата настолна игра за предприемачество за деца.

    Българската настолна игра за деца предприемачи търси финансиране

    LeadersPlay е българска стартъп компания, която създаде първата настолна игра за предприемачество за деца. Този месец стартира кампания, която цели да набере средства за финансиране на играта, в платформата IndieGoGo.

    Играта е обазавателна и цели да запознае децата с основни финансови и предприемачески принципи. Тя е подходяща за деца от 7 до 10 години, но със сигурност ще бъде интересна и за по-големи деца, пък и за възрастни.

    Това е единствената настолна игра в България, която учи децата на предприемаческа мисъл и как да вземат решение, да постигат целите си и да управляват бюджета. За пазарната реализация са нужни 50 000 долара. В момента компанията е набрала само 1,871 долара.

    Всеки, който смята, че проекта е смислен и си струва може да дари сума по свой избор в страницата на IndieGoGo
    Всъщност много биха се зачудили защо едно 7-годишно дете трябва да учи за предприемачеството. А, отговорът е съвсем прост - децата учат най-бързо на тази възраст. Изграждайки добри финансови навици у детето си, Вие със сигурност ще му дадете едно по-светло бъдеще. 

    Света познава много деца предприемачи, стартирали своята кариера съвсем малки. В момента много от тях разполагат с милиони долари, но знаят как да ги управляват правилно. Разбира се, това е тежко начинание за едно дете, но пък играта LeadersPlay може да бъде причината след време детето наистина да стане предприемач. Финансовите навици са основни в изграждането на характера, т.е когато детето не е наясно от къде родителите му взимат своите пари, то бива по-егоистично и в много случаи става агресивно, когато не получи това, което желае. Тези проблеми могат да се превърнат в още по-големи ако не получат внимание. 



     

    финансова грамотност LeadersPlay деца предприемачи предприемачество за деца

    Оценка на новината

    0