• Tesla позиционира една от електростанциите си в България

    Tesla позиционира една от електростанциите си в България

    Компанията Tesla планира да отвори една от своите станции за бърз заряд на електромобили и в България.

    Tesla позиционира една от електростанциите си в България

    Компанията Tesla планира да отвори една от своите станции за бърз заряд на електромобили и в България. Това стана ясно, след като на картата на Tesla, която показва локациите, на които има или ще бъдат изградени станции, се появи и България. От картата става ясно и че съоръжението ще бъде изградено в Пловдив или близо около него, но тази информация предстои да бъде уточнена.

    Tesla, която е притежание на милиардера и предприемач Илън Мъск, обяви че ще удвои броя на станциите си за зареждане, като те би трябвало да станат 10 000, разположени по целия свят. България няма да е единствената балканска страна, която ще се сдобие със SuperChargers станция от Tesla. Позициониране на такива е планирано и за Македония, Гърция, Турция и Сърбия.
     

    Макрата Tesla все още не е съвсем позната в България. По последни данни 47 човека в България карат автомобили Tesla. Липсата на достатъчен интерес към марката вероятно се дължи на факта, че компанията няма представителството на Балканите, а най-близката станция за зареждане е в Хърватия.

    Закупилите автомобил с марка Tesla ще получат карта за безплатно зареждане до 400 киловатчаса, тъй като Tesla спря безплатното зареждане на станциите. Все пак електромобилите са много по-изгодни за зареждане от автомобилите, които вървят на някакъв вид гориво.

    Електромобили Tesla SuperCharge зарядни станции за електромобили

    Оценка на новината

    0