• Google е първата технологична компания, стъпила на пазара в Куба

    Google е първата технологична компания, стъпила на пазара в Куба

    Google ще бъде първата чуждестранна технологична компания, стъпила в Куба.

    Google е първата технологична компания, стъпила на пазара в Куба

    Google ще бъде първата чуждестранна технологична компания, стъпила в Куба. Технологичния гигант започна експлоатацията на първите си сървари в Куба. Между страната и компанията е сключен дългосрочен договор за сътудничество.

    Технологията ще копира популярно съдържание и го запазва на локални сървъри. Така Куба ще получи много по-бърз достъп до различна информация в Интернет. В Куба технологиите все още не са развити и вероятно достигането на сегашното ниво на останалите държави ще настъпи на доста по-късен етап.

    Тази сделка се случва веднага след като Куба и САЩ възстановиха дипломатическите си отношения. Макар и Google да смята тази сделка за „крайъгълен камък“ за развитието на сектора, експертите смятат, че тя няма да допринесе много за живота на обикновените хора в Куба.

    Всъщност съвсем малко от населението в Куба има достъп до компютър с интернет. Повечето кубинци ползват обществените мрежи, които обаче са лоша връзка. За това удоволствие кубинците плащат по 1,5$ на час, което е изключително много предвид факта, че средната заплата е 25$ на месец.

     

     

    google Куба интернет връзка сървъри

    Оценка на новината

    0