• Българската компания за ядливи чашки, Cupffe, отваря нови работни места

    Българската компания за ядливи чашки, Cupffe, отваря нови работни места

    До края на 2017г. ще бъде изграден нов завод за производство на вафлени чаши Cupffee.

    Българската компания за ядливи чашки, Cupffe, отваря нови работни места

    До края на 2017г. ще бъде изграден нов завод за производство на вафлени чаши Cupffee. Предприятието ще се намира близо до Пловдив, а строежът му ще изисква инвестиция от 3 млн. евро. Създателите на Cupffee смятат, че ще успеят да произвеждат 10 млн. чашки всеки месец.

    Компанията ще разкрие нови 60 работни места в завода. В новото предприятие ще има две поточни линии. Строежът на нов завод е финансиран от инвеститор. Компанията вече е подписала и договори с международни вериги, където да предлага продукта.

    Ядливите чашки бързо ще завладеят европейския пазар. Те са направени от вафлена коричка, която запазва здравината си до час. В ядливата чашка може да се сипе, както студена течност, така и гореща и това няма да наруши целостта й, а тя не променя вкуса на течността.

    Ядливите чашки са страхотна алтернатива на пластмасовите чашки за еднократна употреба, които са трудно разградими и вредят на околната среда. Дори и да не обичате вафли, можете да я хвърлите, а тя ще разгради за няколко седмици без да оставя вредни отпадъци след себе си.

    Идеята е на Мирослав Запрянов, Симеон Гаврилов и Младен Джалъзов от Пловдив. През всички години от 2002г. до сега те създават няколко протипа, но нито един не им харесва достатъчно, докато един ден не създават правилната форма, здравина и вкус и не я наричат Cupffee.

    производство нови работни места Cupffee ядливи чашки

    Оценка на новината

    5.00