• Служителите на Google, Microsoft и Apple – недоволни от заплащането

    Служителите на Google, Microsoft и Apple – недоволни от заплащането

    Служителите в Netflix, Dropbox и Facebook са най-доволни от своите заплати

    Служителите на Google, Microsoft и Apple – недоволни от заплащането

    Техническите компании като Google, Microsoft и Apple често се смятат за едни от най-добрите места за работа, но едно неотдавнашно проучване, проведено от разработчиците на анонимното чат приложение Blind, разкрива някои доста неочаквани статистически данни.
    От Blind поискали от своите потребители доброволно и анонимно да отговорят на редица въпроси, свързани с тяхната работа и заплатите, които получават за работата си.
    Оказало се, че служителите в Netflix, Dropbox и Facebook са най-доволни от своите заплати, а повече от половината от работещите за Apple и Microsoft смятат, че трябва да получат повече пари за работата си.
    По отношение на служителите, които са заинтересовани да напуснат компанията, анкетата е установила, че повече от 70% от служителите на Microsoft твърдят, че обмислят промяна на местоработата си.
    Анализът на резултатите от допитването сред  топ 10 от технологичните компании, показва, че Microsoft е очевидно водеща, когато става въпрос за служители, които обмислят преминаване при друг работодател, следвани от Amazon, Apple и Google, като всяка от тях повече от 50% от работниците заявяват, че се интересуват най-малко от различно работно място в същата компания. За сравнение по-малко от 30% от респондентите, работещи в Netflix, заявяват, че търсят друга работа, и това е закономерен резултат, тъй като повечето от тях, отговаряйки на други въпроси в анкетата, заявяват, че преценяват възнаграждението си като адекватно на работата, която вършат.
    Важно е да се отбележи, че това проучване не отразява мнението на всички работници, а само на онези от тях, които използват приложението Blind. Логично е също така да се предположи, че тези, които ползват анонимно приложение за чат на служители вместо корпоративните, да не са много доволни от работата си, въпреки че статистическите данни на компании като Netflix и Dropbox показват, че това не е валидно за всички компании.
     

    Източник: softpedia.com

    Apple google facebook Microsoft Netflix Dropbox

    Оценка на новината

    0