• Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

    Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

    Компанията представя първите си компоненти компоненти за автономно шофиране, разработени съвместно с Herman International.

    Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

    Преди известно време компанията Samsung купува  Herman International., с цел да навлезе на пазара на самоуправляващи се превозни средства. Наскоро южнокорейската компания представи първите си компоненти компоненти за автономно шофиране.

    В момента автомобилната индустрия се развива с изключително бързи темпове, а конкуренцията при разработването и предлагането на автономни автомобили става все по-голяма.

    По време на годишното изложение CES в Лас Вегас Samsung Electronics демонстрира система от камери, включваща предупреждения за сблъсък, предупреждения за напускане на лентата и адаптивен контрол, разработени заедно с Harman.

    Samsung възнамерява да стартира продажбите на системата за камери, базирана на машинно самообучение и добавена реалност, още през тази година. Все още обаче липсва конкретна информация за датата.
    Освен това южнокореската компания показа и дигитално табло, което позволява на шофьорите да персонализират автомобилите си, дори и да не ги притежават, като за целта се ползва профил от мобилно устройство и от облака.
    Harman и Samsung обявиха също така, че скоро ще пуснат 5G технология за коли, като Harman е осигурила "водещ европейски производител на коли за клиент".
    бизнес новини компании автомобили samsung herman international самоуправляващи

    Оценка на новината

    0