• Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

  Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

  Компанията представя първите си компоненти компоненти за автономно шофиране, разработени съвместно с Herman International.

  Samsung навлиза на пазара за самоуправляващи се автомобили

  Преди известно време компанията Samsung купува  Herman International., с цел да навлезе на пазара на самоуправляващи се превозни средства. Наскоро южнокорейската компания представи първите си компоненти компоненти за автономно шофиране.

  В момента автомобилната индустрия се развива с изключително бързи темпове, а конкуренцията при разработването и предлагането на автономни автомобили става все по-голяма.

  По време на годишното изложение CES в Лас Вегас Samsung Electronics демонстрира система от камери, включваща предупреждения за сблъсък, предупреждения за напускане на лентата и адаптивен контрол, разработени заедно с Harman.

  Samsung възнамерява да стартира продажбите на системата за камери, базирана на машинно самообучение и добавена реалност, още през тази година. Все още обаче липсва конкретна информация за датата.
  Освен това южнокореската компания показа и дигитално табло, което позволява на шофьорите да персонализират автомобилите си, дори и да не ги притежават, като за целта се ползва профил от мобилно устройство и от облака.
  Harman и Samsung обявиха също така, че скоро ще пуснат 5G технология за коли, като Harman е осигурила "водещ европейски производител на коли за клиент".
  бизнес новини компании автомобили samsung herman international самоуправляващи

  Оценка на новината

  0