• Предстои ли "Унифарм" да се влее в "Софарма"?

    Предстои ли "Унифарм" да се влее в "Софарма"?

    На предстоящото общо събрание ще се реши дали "Софарма" да присъедини "Унифарм" към себе си

    Предстои ли "Унифарм" да се влее в "Софарма"?

    На 23-ти февруари предстои да се проведе общо събрание, на което да бъде взето решение дали "Софарма" да влее "Унифарм". То ще бъде проведено в централата на "Софарма"/

    Към момента около 98,8% от капитала на "Унифарм" до края на септември 2017 г., т.е. почти цялата компания. "Унифарм" има производствени мощности в София в кв. "Дървеница", в близост до метростанция "Мусагеница".  Компанията е реализирала продажби за 14,3 млн. лв. за деветмесечието на 2017 г. и нетна печалба от 1,51 млн. лв. за същия период.

    Ако бъде гласуване "Унифарм" да се влее в "Софарма", това ще представлява третото присъединяване на компания към "Софарма" след това на "Българска роза – Севтополис" АД - гр. Казанлък и "Медика" АД.

    На предстоящото общо събрание извън темата за присъединяване на "Унифарм", акционерите на "Софарма" ще се фокусират върху само още една точка. Това ще бъде темата за обратно изкупуване на до 10% от общия брой акции, издадени от дружеството, но не повече от 3% за всяка календарна година. Срокът за извършване на изкупуването е до 5 години при минимална цена не по-ниска от номиналната стойност (1 лев - бел. ред.) и максимална цена 5,5 лв. за акция.

    бизнес новини компания компании Софарма капитал присъединяване вливане унифарм

    Оценка на новината

    5.00