• Дружествата от EVN България настояват за нови цени на тока

    Дружествата от EVN България настояват за нови цени на тока

    Дружествата от групата на EVN България ще внесат в КЕВР до края на месец март 2018 г. заявления за утвърждаване на нови цени на тока у нас.

    Дружествата от EVN България настояват за нови цени на тока

    В съответствие с нормативната уредба дружествата от групата на EVN България - "Електроразпределение Юг", "EVN България Електроснабдяване" и "EVN България Топлофикация" ще внесат в КЕВР до края на месец март 2018 г. заявления за утвърждаване на нови цени на мрежови услуги, електрическа и топлинна енергия, съобщават от пресцентъра на компанията. Новите цени ще са в сила от 1 юли.
    Както и досега, заявленията за нови цени ще следват основните принципи за сигурност на снабдяване, качество на обслужването, адекватна възвращаемост и покриване на оперативни разходи,отбелязват от Компанията. Заявленията ще отразяват и наложените задължения на операторите на разпределителни мрежи по отношение на либерализирания пазар на електроенергия в България.
    В случай, че до изтичане на срока за подаване на ценовите заявления (30 март 2018 г.) настъпят промени в нормативната рамка, те ще бъдат отразени от дружествата, се посочва още в съобщението.
     

    Източник: БТА

    бизнес новини компании КЕВР електроенергия спад в цените на петрола и златото EVN ток

    Оценка на новината

    5.00