• KLM лети екологично до новата дестинация Векхьо

    KLM лети екологично до новата дестинация Векхьо

    KLM Royal Dutch Airlines вече лети всеки ден до Векхьо, Швеция възможно най-екологично. Това означава, че KLM не само използва биогориво, но и компенсира общото количество отделени емисии на въглероден диоксид за всички полети, чрез услугата CO2ZERO на KLM

    KLM лети екологично до новата дестинация Векхьо

    „KLM лети по най-благоприятен за околната среда начин, чрез инвестиране в екологично гориво и биологични продукти. Радвам се, че KLM и летище Векхьо  Смаланд съвместно компенсират отделените емисии на CO2 от полетите до и от Векхьо. Това прави Векхьо - нашата най-екологично устойчива дестинаци. Това е още една стъпка към повишаване опазването на природата от авиацията, при което сътрудничеството с местните партньори е от решаващо значение. Подкрепата от други компании, правителства и други авиокомпании е необходима, за да направим авиацията наистина екологична.“ - споделя Питер Елберс, президент и главен изпълнителен директор на KLM.

    Биогориво по маршрута Векхьо

    KLM използва екологично гориво от 2009 г. за всички полети от Лос Анджелис, защото това е единствената дестинация с рафинерия за биогориво. За да направи полетите до Векхьо възможно най-екологични, KLM инвестира в 120 000 литра биогориво годишно по новата шведска дестинация. KLM гарантира, че ще закупи 5% биогориво за всички полети до и от Векхьо. Чрез разширяване на корпоративната програма на KLM за биогорива в Швеция, местните компании ще могат да инвестират в екологично биогориво.

    Екологичното гориво от биологични продукти допринася значително за повишаване на устойчивостта на авиацията, но все още е два, три пъти по-скъпо от използваните досега. Södra, най-голямата кооперация на собственици на гори в Швеция, със седалище във Векхьо, ще бъде първият чуждестранен партньор, в корпоративната програма на KLM за производство на биогориво.

    Компенсиране на CO2 по маршрута Векхьо

    Тъй като все още не е възможно да се лети изцяло с биогориво, KLM и летище Векхьо Смаланд обединяват усилията си и плащат заедно общата компенсация на CO2 за полети до и от Векхьо. Парите ще се използват в инициативата за залесяване CO2OL Tropical Mix в Панама - проект "Златен стандарт за глобалните цели". Проектът превръща опустошените земи в смесени гори, чрез засаждане на микс от местни дървесни и някои екзотични видове. В допълнение, дейностите по проекта създават дългосрочна заетост, като по този начин осигуряват устойчив източник на доходи за местното население.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00