• Партньорството на НИК и Kverneland ще повиши ефективността на земеделието в страната ни

    Партньорството на НИК и Kverneland ще повиши ефективността на земеделието в страната ни

    Българската компания НИК става дилър на водещата норвежка компания за селскостопанска техника Kverneland

    Партньорството на НИК и Kverneland ще повиши ефективността на земеделието в страната ни

    Компанията за прецизно земеделие НИК става ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group, след години развитие на българския пазар и принос за усъвършенстване на селскостопанския сектор. Сътрудничеството не само разширява портфолиото, а се очаква да допринесе за цялостно развитието на земеделието в страната ни.

    Това ще се случи благодарение на автоматизацията и високотехнологичните земеделски дейности, които ще бъдат задвижвани от синергията между продуктите на Kverneland и опита, който НИК имат на българския пазар.

    Очаква се партньорството също така да допринесе и за решаване на някои текущи предизвикателства – нуждата от производство на повече и по-качествена храна и с по-малко ресурси, както и най-често срещаните от земеделците проблеми, свързани с повишаването на разходите и липсата на хора. Така двете компании заедно допринасят за ефективно и устойчиво земеделие.

    Чрез продуктовото портфолио на новия си партньор Kverneland, който се явява един от основателите на ISOBUS стандарта, НИК ще спомогне за модернизиране на инвентарите и ще въведе интелигентни решения и автоматизация на различни земеделски процеси. Започвайки от плугове, които се управляват чрез ISOBUS протокол, торачки, пръскачки и сеялки, двете компании ще обединят усилия във възможността всяка една операция да се управлява директно от терминала (компютъра) в кабината на трактора. По този начин физическият труд, който механизаторите ежедневно полагат, ще бъде сведен до минимум.

    Норвежката стомана на Kverneland се слави като една от най-добрите в света, и е една от основните причини за дългогодишната история и силни позиции, които компанията има. Земеделските производители по целия свят са изпитали тази стомана, която е уникална по отношение както на здравина, така и на износоустойчивост. Това се постига чрез специална топлинна обработка, която дава на стоманата уникална комбинация от твърдост на горния слой и гъвкавост, които са от изключителна важност при за изработването на компоненти и части.

    НИК вече 16 години внедряват у нас технологии за прецизно земеделие, като по този начин помага на земеделците да оптимизират процесите в техните стопанства. Компанията разполага с богат опит в промяната на практики в земеделието като измерването и декларирането на площи за директни субсидии, управление на машините и  сателитно наблюдение на посевите. С това партньорство компанията има за цел да осигури допълнителни ползи за българския селскостопански сектор, като представя разширено предлагане на интелигентни и ефикасни земеделски системи и решения.

    Повече за Kverneland

    Kverneland Group е водеща международна компания, занимаваща се с разработката, производството и дистрибуцията на земеделска техника, инвентари и услуги. Силният фокус върху развойната дейност и производството позволяват на компанията да предлага широка гама с изключително високо качество. Продуктите на марката са с изцяло професионална насоченост. Те включват техника за почвообработка и култивиране, сеитба, машини за фураж и балиране,  както и оборудване за грижа за посевите в частност пръскачки и торачки, както и интелигентни решения за управлението на инвентарите чрез ISO комуникация, която навлиза усилено през последните няколко години в сектора. 

    ISOBUS решения

    Възможността за ISOBUS комуникация между машини, инвентари и терминали на различни производители е водеща тема в агробизнеса не само в Европа, но и у нас. Самият ISOBUS протокол като канал за обмен на данни в сектор земеделие е патентован през 1986 г. от вече дъщерното дружество на Kverneland Group – Vicon. Този факт неминуемо дава преднина на компанията с цели 15 години, до 2001г., когато те освобождават патента 10 години предсрочно в полза на това всички производители на машини и инвентари да имат еднакъв достъп до технологията. Така тя става универсален комуникационен протокол в сектора. Въпреки универсалността на ISOBUS протокола, в днешно време има компании, които са го развили повече и са го приложили в по-голяма част от своите продукти. С R&D отдел от над 150 човека Kverneland Group е именно такава компания.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00