• Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

  Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

  Близо 4000 души от София, Благоевград и Шумен се включиха в образователната инициатива

  Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

  Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над 40 000 стъклени, пластмасови опаковаки от бира и кенове за рециклиране по време на кампанията „Заедно за природата“. В това число близо 2 тона стъклени бутилки за многократна и еднократна употреба.

  Инициативата е част от политиката на двата бирени бранда, на компанията Карлсберг България, за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и има за цел да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – София, Благоевград и Шумен, където близо 4000 души взеха участие.

  Пиринско и Шуменско призоваха жителите и гостите на градовете да донесат максимален брой празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката) и срещу тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на продукти от техните марки.

  Кампанията се провежда за трета поредна година и има за цел да насочи вниманието на обществото към опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и рециклиране на опаковки, както и да обърне внимание на ползите от бирения амбалаж за многократна употреба.

  Инициативата „Заедно за природата” е част от дългосрочна национална кампания на Пиринско и Шуменско – брандове на Карлсберг България, които за една година (2017) събират и рециклират близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успяват да спасят от изсичане над 13 хиляди дървета, спестяват над 13 млн. кВтч електроенергия, над 32 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол. С тези действия намалят обема на депонираните отпадъци на градските депа с над 4000 куб.м и бяха спестени 1509,5 тона емисии на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.

  Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Пиринско пиво и Шуменско пиво, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, френската Kronenbourg Blanc, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел, американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер, както и Birell – бира без алкохол. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00