• Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазар

    Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазар

    Инспирит, разширява дейността си и официално отвори врати в Осло, Норвегия

    Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазар

    Единствената у нас компания, фокусирана изцяло върху платформата Microsoft SQL Server – Инспирит, разширява дейността си и официално отвори врати в Осло, Норвегия.

    Основателят на компанията – Маргарита Наумова посещава страната за първи път преди няколко години като първоначалният повод е участието й в най-голямата SQL Server конференция за скандинавския регион - SQL Nexus, а след няколко изнесени презентации и участия в норвежките потребителски групи, Наумова получава покана да бъде част от лекторския екип на Glasspaper AS Осло – най-големият център за технологични обучения в Норвегия.

    „Норвежците са технологична нация. Интересуват се от всичко, до което технологиите са достигнали. За да сме успешни в Норвегия трябва не само да стоим на ръба на новите технологии (което така или иначе правим) но и с увереност и безкомпромисно качество да доставяме решения базирани на новостите и публикувани буквално вчера. Културата на норвежците е изчистила от комуникацията им толеранса от вежливост, когато става дума за компетентност в сферата на услугите и качество на изпълнението им. Това означава, че те могат да дадат доверието си само и единствено ако са сигурни в компетенцията ти и са доволни от това, което получават. В противен случай, не изпитват трудност да кажат точно какво мислят. Това все още не е утвърден модел в родния пазар и поради тази причина в доста случаи, качеството на доставяне на (ИТ) услуги у нас страда.“ – заяви Наумова.

    Успешното сътрудничество на Маргарита с норвежкия учебен център през годините, множество доставени обучения, резултатите и обратната връзка на студентите, както и разработената и доставена от Маргарита и екипа на Инспирит програма за Microsoft University Norway (уникална ежегодна инициатива на Microsoft Norway) стават причина мениджмънта на Glasspaper AS да предложи помощ и партньорство за създаването на Инспирит Норвегия, която днес вече официално е факт.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0