• VMware ще разкрие 500 нови работни места у нас

    VMware ще разкрие 500 нови работни места у нас

    Компанията ще инвестира 46 млн. лв в проекта за разширяване на дейността си

    VMware ще разкрие 500 нови работни места у нас

    Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат клас А по Закона за насърчаване на инвестициите на фирма VMware. Инвестицията на високотехнологичната компания е на стойност млн лв. Ще бъдат разкрити над 500 нови работни места.

    Заместник-министър Борисов благодари на компанията, че с дейността си утвърждава България като един от лидерите в ИТ сектора в глобален и регионален мащаб. Изпълнителният директор на VMWare Дияна Стефанова подчерта, че от създаването си през 2007 година компанията е инвестирала над 350 млн. лв на българския пазар, превръщайки София в един от трите основни стратегически центрове за научно-изследователска и развойна дейност за „VMware“ в световен мащаб. Тя допълни, че настоящият проект е доказателство за инвестиционните намерения на компанията да разширяват капацитета си на регионално ниво.

    Основната цел на настоящата инвестиция на VMware e  разширяването на съществуващия бизнес чрез изследване и разработване на нови софтуерни продукти, както и чрез увеличаване на броя на служителите през следващите години.

    VMware е глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб.

    работни места VMWare технологичен хъб облачни инфраструктури

    Оценка на новината

    0