• Ще се възродят ли пътуванията между САЩ и Европа?

    Ще се възродят ли пътуванията между САЩ и Европа?

    American Airlines, British Airways и United Airlines започват програми за тестване на пътници за Covid-19.

    Ще се възродят ли пътуванията между САЩ и Европа?

    Две нови програми за тестване на Covid-19 може да са ключът към възстановяване на пътуването между САЩ и Европа.

    Избрани пътници, летящи на полети на American Airlines, British Airways и United Airlines, могат да участват в програми за тестване, които оценяват дали предвижните тестове  за Covid-19 могат да се използват за облекчаване на ограниченията за пътуване, наложени от двете страни.

    Двете програми обаче са доста различни. Ето какво трябва да знаете за всяка от тях.

    На 17 ноември American Airlines и British Airways обявиха стартирането на незадължително тестово изпитание на Covid-19 за полети от САЩ до Лондон.

    Програмата за тестване ще започне на 25 ноември за полети до летище Хийтроу, заминаващи от международното летище Далас Форт Уърт (полет AA50), международното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк (BA114) и международното летище в Лос Анджелис (BA268). Втори полет с произход от JFK (AA106) ще бъде добавен към програмата на бъдеща дата, се казва в съобщението за пресата на American Airlines.

    Пътниците, които доброволно участват в програмата, ще преминат три безплатни теста Covid-19, както следва:

    Тест 1: Самоприложен RT-PCR (назален) тест, направен у дома чрез виртуална консултация с медицински специалист 72 часа преди заминаването

    Тест 2: Тест LAMP (назален), направен при кацане на летище Хийтроу

    Тест 3: Самостоятелен тест за слюнка, направен у дома три дни след пристигането във Великобритания.

     

    Подходът с три теста е специфичен за изпитанието, каза Дейвид Евънс, съвместен изпълнителен директор на Collinson, глобална туристическа компания, която започна да експлоатира две съоръжения за тестване за Covid-19 в Хийтроу в средата на октомври.

    Целта „е да се събират данни, за да се демонстрира ефективността на различните тестове, използвани на различните етапи“, каза той.

    „RT-PCR тестовете са„ златният стандарт “, защото те са дори по-чувствителни от LAMP тестовете, но също така отнемат между шест до 24 часа, за да се обработят“, каза Евънс. „Тестовете RT-LAMP - които са едновременно високоефективни и могат да бъдат обработени за около 60 минути - са идеални за летищна среда, тъй като могат да бъдат обработени на място.“

    Дори ако всички тестове са отрицателни, пътниците все пак ще трябва да се самоизолират във Великобритания.

    Изпитанието ще приключи, след като 500 клиенти са били тествани по подхода на три теста, каза Джанин Браун, мениджър на комуникациите на American Airlines.

    Преди глобалната пандемия American Airlines и British Airways извършват до 111 полета седмично между Ню Йорк и Лондон. Сега превозвачите извършват едва 14 седмични полета между двата града.

    Дъг Паркър, председател и главен изпълнителен директор на American Airlines, заяви в прессъобщение на компанията, че авиокомпанията вече успешно е въвела тестове за  Covid-19 за клиенти, пътуващи от САЩ до Карибите и Латинска Америка. Понастоящем American Airlines тества пътници, пътуващи до Гренада, Ямайка, Сейнт Лусия, Белиз и Хавай.

    „Великобритания е изключително важна дестинация за бизнес и развлечения, която нашите клиенти искат да посетят“, каза Паркър. „Ние вярваме, че резултатите, предоставени от това изпитание, ще бъдат жизненоважни за безопасното отваряне на трансатлантическите пътувания.“

    На 16 ноември United Airlines започна едномесечно изпитателно изпитване за полети от международното летище Newark Liberty до летище Хийтроу (UA14). Тестването е безплатно, но приликите между двете програми свършват дотук.

    Участието в програмата на United Airlines е задължително. Всички пътници на възраст над 2 години, включително членовете на полетния екипаж, трябва да си направят бърз тест срещу Covid-19 преди да се качат. Пътниците, които не искат да участват, ще бъдат прехвърлени на друг полет без допълнителни разходи.

    Тук е необходим само един тест - бърз тест на Abbott ID Now. Белият дом разчита на теста на Abbott's ID Now, за да скринира посетителите.

    Тестът диагностицира точно случаите на Covid-19 при тези, които проявяват симптоми, но е известно, че пропускат около една трета от асимптоматичните инфекции. United Airlines не отговори на въпроса относно степента на ефикасност на този тест.

    Тестването се извършва на летището чрез уговорка, която авиокомпанията съветва пътниците да резервират най-малко три часа преди часовете на заминаване. Резултатите са достъпни приблизително 30 минути по-късно.

    Пътниците с положителен тест не могат да се качат на полета. Съгласно условията на авиокомпанията, тези пътници ще бъдат възстановени или резервирани на друг полет с излитане поне 10 дни по-късно. Тези, които имат положителен тест, трябва да покажат два последователни отрицателни резултата за Covid-19, за да се качат на пререзервиран полет. 

    Авиокомпанията отчита „положително въздействие върху търсенето на пътувания“ и значително увеличение на приходите, когато са налични опции за тестване.

    В момента на повечето жители на Европейския съюз е забранено да влизат в Съединените щати, съгласно забрана за пътуване, издадена миналия март. Американците могат да пътуват до Великобритания, ако спазят карантина за 14 дни.

    пътуване British Airways тестове Covid-19 United Airlines American Airlines

    Оценка на новината

    0