• И Пловдив се сдоби с библиотека на открито

    И Пловдив се сдоби с библиотека на открито

    Цар-Симеоновата градинка в Пловдив стана горд собственик на библиотека на открито. Проекта е реализиран от учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Христо Ботев”.  Идеята на учениците е, четивата да достигнат до повече хора, а мотото на библиотеката е „Вземи, прочети, върни”.

    И Пловдив се сдоби с библиотека на открито

    Цар-Симеоновата градинка в Пловдив стана горд собственик на библиотека на открито. Проекта е реализиран от учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Христо Ботев”.  Идеята на учениците е, четивата да достигнат до повече хора, а мотото на библиотеката е „Вземи, прочети, върни”.

    В Пловдив ще бъде монтирана и още една такава библиотека. Тя ще се намира на територията на Младежкия център и ще бъде поставена там на 19-ти май.

    „Искаме всички да имат равен достъп до книги и различни четива, за да могат да се образоват. Освен това е изключително приятно да се разхождаш в парка, и когато седнеш на някоя пейка, да си вземеш книга, която да четеш.” – това коментират младежите, които са подели инициативата за библиотеките на открито.

    Поставянето на библиотеките е част от отбелязването на дните на зелената система и Международният ден на биологичното разнообразие. На този ден, млади природозащитници ще имат възможност да обменят знания и опит на тема „Биологичното разнообразие в подкрепа на хората и техния поминък”. Това ще се случи в музея аптека „Хипократ” в Стария Пловдив.

    Пловдив библиотека на открито

    Оценка на новината

    0