• Иновативна улична библиотека разкраси Пловдив

    Иновативна улична библиотека разкраси Пловдив

    Изключителната библиотека разполага с над 100 тематични книги и списания, свързани с дизайн.

    Иновативна улична библиотека разкраси Пловдив

    Преди няколко дни, Пловдив стана домакин на първата улична библиотека в България. Тя е открита от официалния спонсор на осмото издание на One Design Week – Lidl.

    Изключителната библиотека разполага с над 100 тематични книги и списания, свързани с дизайн. Всеки, който има желание може да избере книга, която му допада и да се настани в местата за отдих, където да почете на спокойствие и чист въздух.

    Библиотеката е част от фестивала One Design Week и е насочена изключително към младите дизайнери, които искат да почерпят идеи, знания и опит от книгите.

    Уличната библиотека е поместена до Градската художествена галерия в Пловдив и ще бъде в там до 19 юни, след което ще се премести в София. Тя ще украси столицата между 20 и 25 юни и ще се намира до Националната художествена академия.

    Освен приятната атмосфера, която предлага библиотеката, от One Design Week са измислили интересна игра, свързана с нея. Всеки който посети библиотеката и направи снимка на мястото, може да се включи в играта и да спечели пътуване и посещение на London Design Festival, който ще се проведе през есента.

    първата улична библиотека в България улична библиотека улична библиотека Пловдив улична библиотека София One Design Week London Design Festival

    Оценка на новината

    0