• Софийският университет попада в престижна международна класация

    Софийският университет попада в престижна международна класация

    Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е сред първите 250 висши училища в престижна международна класация.

    Софийският университет попада в престижна международна класация

    Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е сред първите 250 висши училища в престижна международна класация. В рейтинга на Times Higher Education BRICS & Emerging Rankings за 2017 г., университета е класиран между 201-во и 250-то място.

    По-рано тази година висшето учебно заведение за първи път бе включено в световната класация на университети Тimes Higher Education (THE).

    Световната класация на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings за четвърта поредна година анализира университети в 50 държави с нововъзникващи икономики.

    Първите 300 висши училища, които влизат в списъка са само от 41 държави. Алма Матер смята за значимо постижение факта, че за първи път намират място в класацията.

    Рейтингът се определя чрез оценяване на силните страни на всяко висше училище по отношение на обучение, трансфер на знания, научно-изследователска дейност и международен престиж.

    Фил Бейти е редактор в Световната класация на университетите. Той коментира, че не е лесно висше училище да попадне в тази класация. Бейти допълва, че включването на Софийския университет  е постижение, за което Алма Матер трябва да бъде поздравен.

    Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Times Higher Education BRICS & Emerging Rankings

    Оценка на новината

    0