• Българските туристически обекти, събрани в мобилно приложение

    Българските туристически обекти, събрани в мобилно приложение

    Ново приложение, разработено от английска технологична компания, ще показва най-близките до нас туристически обекти и хотели в България.

    Българските туристически обекти, събрани в мобилно приложение

    Ново приложение, разработено от английска технологична компания, ще показва най-близките до нас туристически обекти и хотели в България. Приложението е част от интерактивна платформа и носи името I Love Bulgaria.

    Николина Ангелкова - министър на туризма, представи продуктa вчера, заедно с представители на компанията, разработила платформата.За момента приложението е пуснато само в Добрич и Варна, но се предвижда постоянно обновяване и добавяне на нови местности и общини.100-те национални обекта също са включени в пилотната версия.

    Всеки, който реши да се възползва от приложението, което е достъпно за всеки смартфон, ще може да види най-близките до него туристически обекти, места за отсядане, ресторанти и места за отдих. От днес, пък започва поставянето на табели с баркодове на самите обекти. При сканиране на баркода ще се отваря видео или аудио гид.

    Освен, че ще получаваме цялостна информация за посетения обект, можем да печелим бонус точки и награди. Това е чудесен начин да се поущри не само пътуването, но и разходката и опознаването на нови места.

    Приложението, както и платформата  ще бъдат достъпни  на 12 езика.
     
    „С тази платформа се обединяват всички елементи на туристическия сектор!” - коментира г-жа Ангелкова. „Фокус в националната ни програма за реклама е дигиталният маркетинг, а платформата, която представяме днес , предлага едни от най-съвременните му компоненти” - казва още министърът.

     

    Мобилно приложение за български туристически обект Мобилно приложение за туристически обекти I Love Bulgaria

    Оценка на новината

    5.00