• София заема 24-то място в класацията на CBRE

    София заема 24-то място в класацията на CBRE

    София заема 24 – то място за водеща дестинация в технологичния сектор в класацията на CBRE.

    София заема 24-то място в класацията на CBRE

    София заема 24–то място за водеща дестинация в технологичния сектор в класацията на CBRE за развитие в IT секторът. Данните показват, че заетостта в технологичния сектор в столицата е нараснал с 13% от 2010г. насам, но се очаква този ръст да се забави с 5% в следващите 4 години.

    Лондон продължава да заема челното място в технологичната сфера, а след него се нареждат Берлин, Мюнхен, Дъблин и Париж. Букурещ и Инстанбул също се нареждат сред 10-те най-добри градове.
    CBRE насочва вниманието си към европейските клъстери и посочва в изследването си прогнози за развитие на водещи пазари.

    Експертите на CBRE посочват, че столицата ни показва характеристики на развитие в сферата подобно на Букурещ в периода на разрастване на хъба.
    "Извън cпиcъĸa c тoп 20 нa нaй-paзвивaщитe ce пaзapи в ceĸтopa e гpyпa oт дpyги гpaдoвe cъc cepиoзeн пoтeнциaл в ceĸтopa. Знaчeниeтo нa Bapшaвa, Xaмбypг и Coфия ĸaтo тexнoлoгични xъбoвe pacтe, a Typин, Утpexт и Kьoлн имaт гoлямa ĸoнцeнтpaция нa зaeтocт в ceĸтopa" – казват още от компанията.

    Данните показват, че в родната столица има висока заетост в технологичния сектор и това я поставя на 17–то място в Европа. Заетите в сферата са около 68 хил. души.
    В класацията се нареждат още Цюрих, Варшава, Утрехт и Хамбург.

    класация на CBRE технологичен и IT сектор София попада в класацията на CBRE

    Оценка на новината

    0