• Богдан Стойчев - експерт по сигурността и охраната

    Богдан Стойчев - експерт по сигурността и охраната

    За да отговаряш за сигурността на другите трябва да притежаваш няколко основни качества – професионализъм, лоялност и най-вече отговорност. Това е професионалното мнение на Богдан Стойчев, който се занимава със сигурност и охрана от над 10 години.

    Богдан Стойчев - експерт по сигурността и охраната

    За да отговаряш за сигурността на другите трябва да притежаваш няколко основни качества – професионализъм, лоялност и най-вече отговорност. Това е професионалното мнение на Богдан Стойчев, който се занимава със сигурност и охрана от над 10 години. Преминал през различни позиции и натрупал ценен опит, Богдан Стойчев говори за сигурността уверено и професионално.

    Господин Стойчев, от колко време сте в бранша на сигурността? Как започнахте и какъв опит сте натрупали до сега?

    - Занимавам се с това от 2003г. Тогава започнах работа като охранител в една общинска фирма. През годините съм работил за големи фирми, утвърдили се в бранша и мога да кажа, че  съм минал през всички стъпки – от охранител, през организатор охрана и отговорник обекти, до мениджър сигурност и най-накрая – собственик и управител на охранителна фирма.

    С какви проблеми се сблъсквате най-често?

    - Основният проблем е ниската стойност на тази услуга. Често клиентите искат да спестят пари и търсят най-ниската цена, което несъмнено води до ниски възнаграждения на изпълнителите, а когато те не са мотивирани се стига до компромиси в качеството на услугата. В крайна сметка, избирайки най-ниската цена, клиентът често се сблъсква с некомпетентен и немотивиран персонал и некачествена техника.

    Какви услуги предлагате?

    - Предлагаме комплексна услуга. Консултации, анализ и оценка на риска, охранителни обследвания, предписания за повишаване на сигурността, организация на цялата дейност по охраната, организация на масови и ВИП мероприятия, проектиране на системи за видеонаблюдение, контрол на достъпа, СОТ и професионални обучения.

    Какъв е най-добрият вариант за абсолютна сигурност?

    -Няма абсолютна сигурност. С правилна организация, комбиниране на физическа охрана с техническа такава, в смисъл видеонаблюдение, СОТ и контрол на достъпа, както и правилна оценка и постоянен контрол, рискът може да бъде сведен до минимум.

     Какъв е плюсът на физическата охрана и как екипът процедира при риск?

    - Въпреки напредъка на технологиите, физическата охрана остава най-устойчивият и доказал се метод за повишаване на сигурността. Наличието на физическа охрана гарантира пропускателния режим в обекта, има силно превантивна функция и предполага бърза реакция при екстремни ситуации. Обучените охранители са в състояние да реагират адекватно при земетресение, пожар и различни аварии, както и да предотвратят евентуални щети, нанесени върху собствеността при опити за кражба и взлом. В такива случаи, охранителите са длъжни да предприемат мерки, да ползват паник бутон и да предотвратят престъплението.

    Какъв е подходът Ви на работа, когато клиентът избере видеонаблюдение?

    - Видеонаблюдението е основна част от системата за сигурност. Правилното разположение на камерите, доброто им качество и денонощносто им наблюдение са важни фактори за сигурността. Силно препоръчвам и услугата - видеомониторинг. Накратно казано, това е денонощно наблюдение на системата за видеонаблюдение в дежурен център. Екипът реагира бързо при всякакви ситуации. В някои случаи тази услуга успешно замества нуждата от физическа охрана, а в други - е добре да се комбинира със СОТ, паник бутон и физическа охрана. Така се минимализира риска и се гарантира максимална сигурност на клиента.

    Екипът на господин Стойчев е готов да консултира всеки, който се интересува от сигурността. И тъй като всеки клиент е различен е нужно за всеки да се подготвят индивидуални подходи, което позволява максимално да се покрият изискванията на клиента. 

    видеонаблюдение физическа охрана видеомониторинг Богдан Стойчев

    Оценка на новината

    5.00