• Webit.Festival 2017 ще събере участниците с представители на Google и Amazon

  Webit.Festival 2017 ще събере участниците с представители на Google и Amazon

  Webit.Festival 2017 ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк.

  Webit.Festival 2017 ще събере участниците с представители на Google и Amazon

  Международната конференция Webit Festival 2017, която ще се проведе в София тех Парк през април, събира хиляди стартъпи, ескперти и лектори. Фестивалът е един от най-големите в света и представя различни технологии и иновациия.

  Събитието ще се проведе в два поредни дни – 25 и 26 април, а билети почти не са останали. Основна тема ще бъде развитието на България и региона и по-конкретно – IT секторът.
  Това е най-бързо развиващата се индустрия, не само у нас, но и в целия свят. Нови кадри постоянно се търсят и много хора, виждайки, че това е добра перспектива, решават да се преквалифицират.

  Страната ни има потенциал да се превърне в един от най-големите създатели на иновации и лидери. Компетентни кадри не липсват, иновации – също. Много млади екипи и стартъпи вече са успели да стъпят на световен пазар с продукти, които никой друг не се е сетил да създаде.
  Webit.Festival 2017 има за цел да засегне именно тази тема. За да се превърне България в лидер на пазара, трябва да се преодолеят различни пречки. Например, трябва да се направи спешна реформа в образованието, за да бъдат подготвяни кадри, от които индустрията има належаща нужда.

  Webit.Festival 2017 ще срещне участниците с представители от Google, Amazon, IBM и други. Освен това стартъпите ще могат да комуникират с инвеститори и предприемачи от 5 континента. Тази година Асоциацията на германските стартъпи също ще вземе участие във фестивала. Асоциацията обединява над 50 000 малки и средни предприятия в Германия.

  стартъпи Webit.Festival 2017 Асоциация на германските стартъпи

  Оценка на новината

  5.00