• Българската минерална вода е предпочитана в цял свят

    Българската минерална вода е предпочитана в цял свят

    Българската минерална вода с розово масло е най-известната българска напитка в света.

    Българската минерална вода е предпочитана в цял свят

    Българската минерална вода с розово масло е най-известната българска напитка в света. В момента водата се изнася в над 10 страни по целия свят. Първоначалната идеята е била за създаване на ароматни води, в които да се влагат различни есенции, предимно от билки. След известни промени, обаче производителите стигат до идеята за влагане на розова есенция във водата.
    Емил Тихолов, управител на завода за бутилиране, казва че са били нужни доста тестове и калиброване, за да се достигне до крайния продукт, предизвикал толкова много интерес. 

    Водата е напълно естествена. Освен, че е изключително приятна на вкус, тя може да се ползва и за направата на различни десерти. Розовата вода вече е официална напитка на инвестиционния форум в Шанхай.
    Производството на водата става в българското родопско село Орехово. Водата е подходяща за всекидневна употреба, заради алкалното си състояние. Продуктът има сертифакат за биопродукт.

    Много от българските минерални води се изнасят в чужбина. България разполага с редица минерални извори и именно за това българската минерална вода е една от най-предпрочитаната в света.

    Интерес към минералната вода от България има от страни като Германия, Полша, Африка и Близкия изток. През последните години експортът бележи ръст. Според последни данни българският народ пие два пъти по-малко минерална вода в сравнение с други страни, членки на ЕС. Експерти от целия свят изказват мнения, че българската минерална вода има лечебни свойства и редица други качества, които предизвикват интереса на чуждестранните пазари. 

    българска минерална вода износ на българска минерална вода минерална вода с розово масло

    Оценка на новината

    5.00