• Най-влиятелните бизнес дами в технологичния сектор

    Най-влиятелните бизнес дами в технологичния сектор

    Бизнесът отдавна не е само за мъжете.

    Най-влиятелните бизнес дами в технологичния сектор

    Бизнесът отдавна не е само за мъжете. Времето, в което жените стояха у дома и гледаха децата си отмина и сега жените застават на лидерски позиции в едни от най-големите компании в света, създават свои собствени компании и не отстъпват по нищо на „по-силната” половинка.

    Бизнес дамите, за които ще Ви разкажем за се изкачили до лидерски постове. Те са коорпоративни директори, съоснователи, изпълнителни директори и оперативни директори. Те никога не са се страхували да се борят за своето място, не са пропускали възможност да покажат, че са също толкова добри на своите позиции и никога не са позволявали емоциите им да взимат превес.

    Мелинда Гейтс
    Съпругът й е най-богатият човек в света, а тя е най-влиятелната жена в света на технологиите. Тя е част от семейната фондация „Бил и Мелинда Гейтс” и е помогнала на организацията да генерира над $37 млн. долара, които се даряват в полза на здравето и образованието.

    Сюзан Войжитски
    Сюзан е начело на най-голямата платформа за видео в света –YouTube. Платформата има милиарди уникални посетители всеки месец и е оценена на $ 70 млрд. долара.

    Шерил Сандбърг
    Шерил е на 47 години и е директор по оперативната дейност във Facebook. Под нейното ръководство най-голямата социална мрежа има над 1 милиард посетители дневно. През 2015г. компанията достигна рекордните приходи от $3.69 милиарда долара.

    Мариса Майер
    Мариса е на чело на гиганта Yahoo. Тя е една от първите служители от женски пол в Google.

    Мег Уитман
    Уитман застава на чело на най-големият производител на компютри – Hewlett-Packard. Мег е една от най-богатите жени в технологичния сектор. Към 2015г. състоянието и е оценено на 1.3 млрд. долара.

    Урсула Бърнс
    Бърнс е главен изпълнителен директор на Xerox. Освен, че е изключително влиятелна, Урсула е и единствената афро-американка, заемаща такъв пост в тази индустрия.

    Анджела Арендс
    Анджела е начело на управлението на ритейл бизнеса на Apple. Тя отговаря за търговската мрежа, както и за онлайн магазина на компанията, а отчетите и отиват директно при Тим Кук.

    Рут Порат
    Рут е финансов директор в Alphabet. Тя е една от най-влиятелните жени на планенатата. Преди да застане на ръководен пост в Google, Рут е една от най-влиятелните агенти на Уолстриийт, така че парите са й познати отдавна.

    Джини Ромети
    Ромети е главен изпълнителен директор на IBM. Тя е първата жена оглавила компанията.

    най-влиятелните жени в света успели бизнес дами успели жени жени заемащи лидерски постове

    Оценка на новината

    5.00