• Европейското облачно пространство ще бъде създадено

    Европейското облачно пространство ще бъде създадено

    Отдавна се говори за създаването на облачно пространство, което да бъде достъпно за всички европейци.

    Европейското облачно пространство ще бъде създадено

    Отдавна се говори за създаването на облачно пространство, което да бъде достъпно за всички европейци. Европейският парламент даде своето одобрение.

    До сървъра ще имат достъп всички разработчици, изследователи и специалисти. Евродепутатите са на мнение, че създаването на единно облачно пространство е възможност за всички учени не само да съхраняват данните си сигурно, но и да обменят идеи и данни от различни сектори.

    2 милиона изследователи и още 70 милиона специалисти ще имат достъп до облачното пространство. Този проект може да е един от най-успешните в Европа заедно с програмата „Еразъм”, Европейския фонд за стратегически инвестиции и отпадането на роуминга.

    Създаването на европейски облак ще издигне континента до челните позиции в областта на технологиите. Според Ева Майдел, евродепутат, участието на по-новите страни, членки на ЕС е от особено значение. Освен това проектът не би се смятал за успешен без регионален подход.

    Това е първото официално решение на ЕП, което призовава Европейската комисия да премахне локализирането на данни и да се гарантира свободното движение на такива в рамките на ЕС.

    Европейско облачно пространство Европейски облак Европейски парламент свободно движение на данни в ЕС

    Оценка на новината

    5.00